“Als klanten met een goed gevoel naar huis gaan, is mijn dag geslaagd”

Renate, Servicepoint medewerker in het Green Trade Center

Alweer 23 jaar geleden kreeg ik van een vriend (en inmiddels oud-collega) de tip dat er een functie vrijkwam als receptioniste bij Waterdrinker. Ik heb gesolliciteerd en ben dus begonnen als receptioniste. Daarna heb ik op diverse andere plekken binnen het bedrijf gewerkt en ben ik uiteindelijk aan de slag gegaan als servicepoint medewerker. Sinds 2018 staat die balie in het mooie en vooral groene Green Trade Center. Dé plek waar klanten terecht kunnen voor hun inkopen op het gebied van planten, bloemen, potten en accessoires.

De servicebalie is de plek in het Green Trade Center waar klanten binnenkomen en zich kunnen aanmelden als nieuwe klant, maar aan de andere kant ook hun inkopen kunnen laten scannen en afrekenen bij de kassa. Als servicepoint medewerker houd ik mij vooral bezig met vragen die klanten hebben via de mail, telefonisch of fysiek aan de balie. Samen met mijn collega’s zijn wij het eerste aanspreekpunt voor de klant. Ik vind het heel belangrijk dat klanten tevreden en met een goed gevoel het Green Trade Center verlaten en dat eventuele ‘problemen’ zijn opgelost. Het is heel fijn om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

Elke dag is weer anders; andere klanten, andere vragen, een ander seizoen, dat maakt het werk heel afwisselend. Daarnaast bevalt het internationale aspect mij enorm. Het ene moment heb je een telefonisch gesprek in het Engels, stuur je een Duits mailtje en vervolgens sta je weer een Franssprekende klant te woord. Zolang de klant met een glimlach naar huis (of de winkel) gaat, ga ik dat ook!

“We groeien snel en dat maakt de uitdaging voor de toekomst alleen maar groter”

Sil, data analist

Waterdrinker is een gaaf bedrijf met oog voor de toekomst. Er liggen veel kansen voor jonge mensen met nieuwe ideeën. Tijdens mijn studie was ik op zoek naar een mooie bijbaan om alvast wat werkervaring op te doen. Toen ik zag dat Waterdrinker op zoek was naar een vaste Business Intelligence medewerker, heb ik gewoon eens gemaild of er interesse was in een werkstudent voor één à twee dagen in de week. We zijn in gesprek geraakt en inmiddels 5 jaar verder (en een studie en scriptie rijker), werk ik hier nog steeds. En dat bevalt goed!

Als data analist ben je vaak onderdeel van grotere projecten. Met het projectteam werken we bijvoorbeeld aan een mooi nieuw product zoals een dashboard in Power BI. Ik analyseer de data en bespreek deze met de business. Dagelijks overleggen we met elkaar hoe we in de toekomst meer gebruik kunnen maken van data en IT én hoe we het IT- en data-landschap verder kunnen ontwikkelen. Als we andere collega’s hebben kunnen helpen met onze analyses en advies, gaan wij met een glimlach naar huis.

Als zoon van een kweker kende ik Waterdrinker al een beetje. Toch doet Waterdrinker zoveel meer dan ik toen had kunnen bedenken. Het bedrijf is veel groter én actief op vele vlakken: van logistiek en supply chain tot webshop en E-commerce. Op welke afdeling je ook werkt of komt werken, je kunt snel van waarde zijn en er is altijd ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. We groeien snel en dat maakt de uitdaging voor de toekomst alleen maar groter.

“De grote mate van vrijheid, flexibiliteit en creativiteit maakt het werken heel leuk”

Oksana, sales manager Oost Europa

Ik kende Waterdrinker al vrij lang van naam, ik wist dat het een internationale speler was op de planten- en bloemenmarkt. Zo’n negen jaar geleden zochten ze een collega die én bekend was in de wereld van planten en bloemen én de Russische taal sprak en zo startte mijn carrière bij Waterdrinker.

Als sales manager is een dag nooit saai. Het is vaak rennen, vliegen, hollen, maar dat maakt het werk ook heel uitdagend en leuk! Ik ben verantwoordelijk voor het salesgebied Oost Europa en heb dus dagelijks veel contact met internationale klanten. In het sales kantoor hoor je dan ook de meest uiteenlopende talen voorbijkomen. Daarnaast checken we altijd de planten en bespreek ik ook dagelijks met mijn logistieke collega’s de verladingen van die dag. Natuurlijk blijft er, ook tijdens een drukke dag, tijd voor een gezellig praatje met collega’s.

De interactie met zowel collega’s als klanten maakt Waterdrinker een heel sociaal bedrijf. Er heerst een open en relaxte cultuur en je wordt echt onderdeel van één ambitieus team. De grote mate van vrijheid, flexibiliteit en creativiteit maakt het werken bij Waterdrinker heel leuk en zorgt ervoor dat ik elke dag met een blij gevoel m’n computer afsluit.
Heb je vragen?

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!​

Lijkt het jou leuk om onderdeel te worden van het Waterdrinkerteam of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.